Over de VOKK

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. We zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna.

Wij werken sinds 1987 aan de beste zorg, nazorg en begeleiding voor kinderen met kanker en hun gezin in alle fasen. Door het delen van ervaringen mogelijk te maken, door informatie, belangenbehartiging, individuele dienstverlening en kwaliteitstoetsing. Maar ook door het ontwikkelen van initiatieven en activiteiten om kinderen en gezinnen te steunen, zoals de KanjerKetting en de vijfjaarlijkse Ketting van Ballonnen.

Onze bijna 5000 leden zijn gezinnen (ouders, kinderen, brussen), grootouders en survivors, ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn en verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van de verbondenheid. De VOKK is daarmee net een KanjerKetting die de kleurrijke verhalen en ervaringen van haar leden met elkaar verbindt, ernaar luistert, ervan leert en er iets mee doet.

Samen voor Beter.

De KanjerKetting

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen hebben wij de KanjerKetting ontwikkeld.

De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.

http://www.kanjerketting.nl

VOX

VOX is het onderdeel van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker voor mensen die als kind kanker hebben gehad. VOX ontwikkelt informatie en organiseren activiteiten specifiek voor deze doelgroep. Ook zet VOX zich voor optimale LATER-zorg en -onderzoek om de kwaliteit van leven van huidige- en toekomstige survivors te verbeteren.

http://www.vox.nl

Het gaat heel goed met mij, Chemo-Kasper heeft echt zijn best gedaan om me beter te maken.  Ik heb één wens: dat alle kinderen aan de het einde van hun KanjerKetting een bloemenkraal krijgen! Dat is mijn droom…

― Esmee, 12 jaar, survivor

Ik heb geleerd te accepteren wie ik nu ben en te kijken naar wat ik wel kan. Na veel oefening kan ik bijvoorbeeld weer schrijven, terwijl ik linkshandig was.

― Sven, 31 jaar, survivor

Wat cijfers

Alle 600

kinderen die jaarlijks de diagnose kanker krijgen krijgen van ons een KanjerKetting.

€80

kost een KanjerKetting gemiddeld voor een kind, per jaar.

In 2007

zijn we al gestart met de KanjerKetting.

Er is meer

Dit is een greep van onze projecten. We doen nog meer. Kijk voor het totale overzicht op onze website.

%d bloggers liken dit: